Medicul Burnei: Nu regret decizia de a rămâne în ţara mea şi de a salva mii de copii

28 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Medicul Burnei: Nu regret decizia de a rămâne în ţara mea şi de a salva mii de copii

Medicul Gheorghe Burnei afirmă, după ce instanţa a decis vineri că poate profesa din nou, că nu regretă decizia de a rămâne în ţară şi de a salva mii de copii. 

"Însă chiar și în aceste momente de grea încercare (...) nu regret decizia de a rămâne în țara mea și de a-mi aduce contribuția salvând mii de copii și aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate și românilor operați, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate. Decizia de vineri a Tribunalului este o primă dovadă că adevărul iese la iveală și am încredere că mi se va face dreptate atât mie, cât și tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzați în orice moment de luare de mită", a declarat profesorul Burnei, conform unui comunicat de presă.

De asemenea, medicul afirmă că ultimele 8 luni au fost un coșmar pentru că "totul este ireal de nedrept". El a precizat încă o dată că nu a condiționat niciodată actul medical  şi nu a cerut nimic, niciodată, de la nimeni.

"Am refuzat constant ceea ce toți pacienții și rudele acestora oferă în toate spitalele din țară. Dacă aceștia au lăsat bani din proprie inițiativă, deseori și fără știrea mea, i-am folosit pentru a cumpăra mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operații, peste program. În mod normal, eu trebuia să fiu activ de la 8,00 la 13,00 în fiecare zi, pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6,00—7,00 dimineața până la puțin ora 17:00, deseori până la miezul nopții. Trebuia să fac în jur de 15 consultații și 1-2 operații pe săptămână, iar eu îmi făceam 'norma' lunea. Nu am făcut medicină pentru bani și nu am cerut niciodată nimic de la nimeni", a mai spus profesorul Burnei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră