Medici din Oradea, REȚINUȚI pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. Au eliberat peste 14.000 de rețete fictive, păgubind statul cu 700.000 euro

14 Aug 2015
Medici din Oradea, REȚINUȚI pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. Au eliberat peste 14.000 de rețete fictive, păgubind statul cu 700.000 euro
Șase medici de familie și patru medici pediatri din Oradea, dintre care un cardiolog și un diabetolog, și o farmacistă au fost reținuți urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 20 de medici de familie, medici specialişti şi farmacişti au fost audiați la sediul DIICOT Oradea, într-un dosar care vizează fapte de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals, dar şi o pagubă de 700.000 euro provocată fondului naţional de Asigurări de Sănătate.

Procurorii DIICOT Oradea susțin că, în perioada 2012-2014, membrii grupării au înşelat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate suplimentând artificial schemele terapeutice pentru bolnavii incluşi în unele programe naţionale şi "umflând" astfel sumele raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au identificat până acum peste 14.000 de reţete fictive.
 
În acest dosar sunt cercetate în total 50 de persoane, iar la sfârşitul anului trecut, procurorii DIICOT au efectuat 67 de percheziţii la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal din Oradea şi la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie din municipiu şi din judeţ.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră