Mecanicul şi şeful de tren, beţi turtă! Au intrat cu locomotiva în vagoanele încărcate cu motorină

23 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Mecanicul şi şeful de tren, beţi turtă!  Au intrat cu locomotiva în vagoanele încărcate cu motorină

Cercetările poliţiştilior de la faţa locului confirmă că mecanicul locomotivei nu a adaptat viteza la modul corespunzător pentru a face joncţiunea cu garnitura formată din vagoanele-cisternă. Mecanicul, un bărbat de 45 de ani din judeţul Bihor, avea o alcoolemie de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat. El este cercetat pentru pentru nerespectarea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu şi prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului.

Şi şeful de tren, un bărbat de 51 de ani, care era în locomotivă, avea o alcoolemie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind cercetat pentru nerespectare sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu. Incidentul feroviar a avut loc în triajul Gării Mari din centrul municipiului Arad, când o locomotivă a lovit o garnitură cu 24 vagoane cisternă.23 erau pline cu motorină şi din fericire primul vagon, cel lovit şi avariat era gol, conform procedurilor de securitate. În urma impactului, vagonul de tren a fost ridicat de la sol, atingând liniile de înaltă tensiune.

Pompierii din cadrul Inspectorartului pentru Situaţii de Urgenţă Arad suunt în continuare la faţa locului pentru a asigura zona, fiind aşteptată o macara pentru a ridica cisterna avariată. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră