Marius Tucă, pentru agenția italiană askanews: Protestele nu se vor opri, folosesc alegerilor anticipate

09 Noi 2015
Marius Tucă, pentru agenția italiană askanews: Protestele nu se vor opri, folosesc alegerilor anticipate
Pentru prima oară de la demonstrațiile care au dus la căderea regimului Ceaușescu în 89, tinerii români au ieșit din nou în stradă pentru a protesta și a cere ”o Românie diferită”, ”un nou stil de a face politică”, scrie agenția italiană askanews.

Acea generație pierdută, care în ultimii ani a privit de la distanță instituțiile statului și nu a participat la procesul electoral, acum s-a trezit și acum cere alegeri anticipate, ”unica soluție” considerată valabilă de participanții la demonstrațiile care au urmat în fiecare seară după incendiul de la clubul Colectiv și care au dus la căderea Guvernului lui Victor Ponta. Este ceea ce crede și binecunoscutul jurnalist și comentator politic Marius Tucă, scrie askanews.

”Demonstrațiile nu au legătură cu formarea Guvernului. Au legătură cu starea de fapt declanșată și amplificată în urma tragediei din clubul Colectiv”, a explicat Tucă pentru askanews.

Agenția amintește că Marius Tucă a fost mulți ani realizatorul unui talk-show de televiziune la postul Antena1, ”Milionarii de la miezul nopții”.

”Tinerii care au ieșit în stradă vor o altfel de Românie decât cea de până acum, vor un alt mod de a face politică și mai ales, vor o nouă clasă politică”, a mai spus Tucă.

Ca o concluzie, manifestarile vor continua până va fi schimbat Guvernul, până va fi schimbat Parlamentul. Singurul care rămâne deocamdată este președintele”, spune Tucă.

”Potrivit lui Tucă, care acum este proprietarul unui site care urmărește și analizează acțiunile din politică și știrile din țară – mariustuca.ro  - și al postului de radio Smart FM, singura solutie care se întrevede în momentele acestea este organizarea alegerilor anticipate. Există o singură întrebare legată de organizarea acestora: când pot fi organizate alegerile anticipate? Peste 3 luni? Peste 6 luni?”, scrie autorul articolului.

”O altă întrebare este cea legată de posibilitatea într-un timp atât de scurt să apară noi forțe politice, noi partide. După incendiul din Colectiv e greu de crezut că politicienii se vor juca cu focul în ceea ce privește viitorul României pe termen scurt și mediu”, a declarat Tucă.

”Victor Ponta a plecat în urma demonstrațiilor pentru că așa cum a precizat când și-a prezentat demisia n-a vrut să se lupte cu oamenii. Uneori istoria poate fi un bun reporter al realității: Victor Ponta a devenit prim-ministru în urma unor demonstrații de stradă și n-a mai fost prim-ministru tot în urma unor demonstrații de stradă”, a opinat Marius Tucă.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră