Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreapta din Franţa, Frontul Naţional, este aşteptată în România

13 Apr 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreapta din Franţa, Frontul Naţional, este aşteptată în România


Conferinţa este susţinută de europarlamentari ai Mişcării pentru o Europă Naţiunilor şi Libertăţilor, iar invitatul special al acesteia este nimeni alta decât Marine Le Pen, liderul partidului de extremă-dreapta francez Frontul Naţional, aflat în plină ascensiune pe scena politică din Hexagon, membră a Parlamentului European.
În cadrul conferinței sunt invitate să susțină puncte de vedere și personalităţi ale vieţii politice şi culturale din România.

Ce se discută
Potrivit organizatorilor, conferinţa îşi propune să aducă în discuţie principalele teme ale curentului politic naţionalist la nivel european, precum şi poziţia Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor faţă de problemele actuale ale Uniunii Europene.
Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri organizate în diverse țări europene de membri ai grupului „Europa Națiunilor și a Libertății” din Parlamentul European, cu scopul de a iniția un dialog cu reprezentanți ai partidelor politice și ai grupurilor civice care sunt interesate de doctrina sau ideile naționaliste din țările Europei de azi.

 

Cine participă
Printre europarlamentarii care vor participa la eveniment se numără, în afară de Marine Le Pen, Edouard Ferrand și Ludovic de Danne, tot din Franța, Riccardo Molinari, vicepreședinte al Ligii Nordului din Italia, Tomio Okamura și Radim Fiala din Republica Cehă, Marcel de Graaff din Olanda, Franz Obermayr din Austria.
În afara acestora, vor susține alocuțiuni și alte personalități din diferite domenii din țara noastră.
Temele care vor fi discutate în cadrul conferinței sunt: ciocnirea civilizațiilor și pericolul dezechilibrului cultural în Europa, deriva instituțională a Uniunii Europene, cronicizarea crizei economice și constrângerile monedei unice, forța culturală a națiunilor, Uniunea Europeană văzută de statele membre din Est, raportul între responsabilitatea politică și birocrația tehnocrată.

Evenimentul va fi urmat de o conferință de presă susținută de doamna Marine Le Pen și ceilalți oaspeți.

 

Organizator din partea României, europarlamentarul Laurenţiu Rebega
Din partea României, organizatorul evenimentului este europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele grupului Europa Națiunilor și Libertății, care a declarat: „Conferința noastră este un prim răspuns instituțional în fața provocărilor la care este supusă Europa de astăzi. Ne dorim nu numai clarificarea unor probleme ideologice, ci și evidențierea unor direcții de acțiune – legale, instituționale și democratice – pentru a contracara aceste amenințări și pentru a reveni în zona de echilibru a valorilor care au edificat, de-a lungul unui mileniu, Europa civilizată, puternică și umanistă. Deși o mare parte a presei „mainstream” are o poziție critică față de MENL, dorim să subliniem că demersul nostru este radical, dar NU este extremist. Noi credem că marele risc în viitorul imediat în țările europene este ca, în fața atentatelor teroriste și a valurilor de migranți, să se ridice bande ad hoc înarmate, grupuri paramilitare ilegale sau „lupi singuratici” de genul Anders Breivik, care să genereze confruntări și instabilitate cronică. Nu ne dorim așa ceva! Noi vrem un dialog responsabil atât cu partidele „clasice”, cât și cu societatea civilă. Adevărata democrație nu trebuie subsumată birocrației UE și relativei hegemonii mediatice a corectitudinii politice. Considerăm că, împotriva bombelor și a crizelor, este infinit mai bună și mai eficientă o regrupare democratică în jurul valorilor naționale, decât confuzia și lipsa de responsabilitate a unei birocrații castrate de identitate!”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră