Echipajul navei Maersk Tigris este în afara pericolului. Patru marinari români sunt la bord

29 Apr 2015
Echipajul navei Maersk Tigris este în afara pericolului. Patru marinari români sunt la bord
 Echipajul navei MV Maersk Tigris arestată marți de forțele iraniene, este în afara oricărui pericol, a anunțat miercuri concernul danez de transport maritim AP Moeller-Maersk, fără însă a oferi detalii despre litigiul aflat la originea incidentului. 
Până în prezent, în urma contactării agenţiilor de crewing, s-a stabilit că la bordul navei se află patru marinari români. Armatorul navei a confirmat faptul că întreg echipajul, inclusiv cetăţenii români, sunt în siguranţă şi urmează să continue cursa, cel mai probabil, cu aceeaşi navă, după soluţionarea situaţiei, potrivit unui comunicat al Ministerului român de Externe.
Familiile marinarilor români au fost contactate şi sunt ţinute la curent cu evoluţia cazului.
De asemenea, s-a organizat un comitet din partea armatorului care funcţionează 24h/24h şi care ţine în permanenţă legătura cu echipajul.
Ministerul Afacerilor Externe menţine legătura permanent cu agenţiile de crewing şi continuă monitorizarea cu prioritate a evoluţiei cazului, atât în mod direct, cât şi prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se află în legătură cu autorităţile locale.
MV Maersk Tigris, care naviga sub pavilionul Insulelor Marshall și având la bord un echipaj de 24 de membri, a fost interceptată marți în Golf, după ce nave de patrulare au tras focuri de avertisment spre cargou pentru a-l determina să avanseze în apele teritoriale iraniene. (M.C)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră