Marii actori deplâng moartea lui Sebastian Papaiani: Este prea trist. E regretabil. Dispare încă un actor unic

27 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Marii actori deplâng moartea lui Sebastian Papaiani: Este prea trist. E regretabil. Dispare încă un actor unic

Actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, a declarat pentru agenţia de presă News.ro că actorul Sebastian Papaiani a fost un om care punea pasiune în tot ceea ce făcea şi că odată cu moartea lui, dar şi a actorului Gyuri Pascu, ”comedia în România a devenit foarte tristă”.

Citește și:

A murit Sebastian Papaiani. Dumnezeu să-l odihnească!

Papaiani a jucat fotbal și ținea cu Steaua: "Fotbalul a devenit pentru mine ca o gagică cu care am fost căsătorit, dar am iertat-o de prea multe ori de preacurvie..."

”Am avut şansa să debutez cu el în anii 1990, să mergem în turnee, să stau cu el în cameră şi să îmi povestească despre teatru. Era un om absolut… De un umor şi de o bunătate extraordinară, un om care punea multă pasiune în tot ceea ce făcea. Este tare pustiu. Comedia în România a devenit foarte tristă şi suferindă. Iată, întâi Gyuri şi acum nenea Bică. Este o comedie tristă”, a spus George Ivaşcu.

Mircea Diaconu: Sebastian Papaiani era dulce, plin de umor

"Știam că e bolnav, dar speram că se va rezolva. La fel ca toți marii actori, era cum îl știa o țară întreagă. Nu s-a ascuns de lume să fie cu două fețe — una publică și una acasă. Nu. Era la fel. Era dulce, plin de umor, dar, în ultima vreme, se adăugase — sigur, tot cu umor o făcea — o revoltă, o enervare, pe destinul generației noastre, care îl supăra, îl dezamăgea, îl întrista, îl durea foarte tare. Și, din păcate, s-a dus pe partea ailaltă cu ea cu tot", a declarat pentru Agerpres Diaconu.

El a spus că, din păcate, marile personalități ale României pleacă nefericite.

"Pleacă nefericiți, din păcate, pleacă neîmpăcați. Nu știm să ne purtăm ca societate, să zic așa, cu valorile, indiferent dacă e vorba de actori importanți sau de alte profesii, oameni care au lăsat ceva în urmă, că sunt medici celebri sau oameni de știință, orice. Din păcate, nu știm să ne purtăm cu ei și facem foarte rău", a mai spus Mircea Diaconu.

Stela Popescu: A mai plecat un actor excepțional

"Eu am lucrat cu el, am lucrat cu el la film, am lucrat cu el la televiziune. Era un om deosebit de deștept, era un om plin de haz. Avea gluma cu el întotdeauna, vorbele la el cum se spune. Tare rău îmi pare. Este îngrozitor (...) Pleacă pe rând așa și ne demoralizează și pe noi. A mai plecat un actor excepțional, încă un actor excepțional", a mărturisit, pentru Agerpres, Stela Popescu.

Alexandru Arșinel: Dispare încă un actor de un farmec extraordinar, unic

"Regret foarte mult. Este încă unul dintre marii artiști care au dispărut din ceea ce înseamnă viața pe pământ. Este prea trist. E regretabil. Dispare încă un actor de un farmec extraordinar, unic", a spus și actorul Alexandru Arșinel.

Mădălin Voicu: Arta și cultura românească încep să se transforme în necrolog

"După cum vedem, arta și cultura românească încep să se transforme în necrolog. Ne facem în fiecare zi socoteala câți am mai rămas în viață și câți au plecat din cei care erau vârfuri și exponenți ai culturii și artei românești. E foarte urât și foarte grav și foarte periculos, pentru că nu punem nimic în loc. Dumnezeu să-l odihnească și sper să fie primit cu brațele deschise în Rai!", a declarat Mădălin Voicu.

Sebastian Papaiani s-a stins din viață în această dimineață. Marele actor avea 80 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră