Vanghelie, despre Oprescu: Îi urez sănătate; doar nebunii se bucură de răul altuia

18 Sep 2015
Vanghelie, despre Oprescu: Îi urez sănătate; doar nebunii se bucură de răul altuia
Prezent vineri la Tribunalul București, în dosarul în care este judecat pentru corupție, primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost întrebat de jurnaliști ce sfaturi îi dă primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat și el tot de fapte de corupție.

"Eu îi urez sănătate. Vă spun că, lăsând prostiile și bătăliile politice, e greu și nu mă bucur de răul altuia. Doar nebunii se bucură de răul altuia", a răspuns Vanghelie, conform Agerpres.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie s-a întrebat cum au stabilit procurorii DNA prejudiciul în dosarul în care a fost trimis în judecată, susținând că afirmațiile denunțătorului sunt "povești".

"Cum putea să fie ținut cineva patru luni la arest preventiv, dacă nu se vorbea de niște cifre care nu au nicio legătură cu realitatea. Acest prejudiciu, care s-a aruncat pe piață, de 90 milioane euro. Pentru că este ușor să spui avocaților și judecătorilor: <citiți dosarul într-un sfert de oră și vedeți 90 de milioane euro>. Luați comisionul și diverse întâmplări hazlii, care s-au depus la dosar. După ce s-a terminat rechizitoriul, s-a ajuns la suma de 30 de milioane, dar, atenție, nici măcar nu are relevanță cu ce zice denunțătorul. Și denunțătorul spune acolo niște povești, că dacă citiți vă bufnește râsul. La un moment dat, DNA pune 40 milioane prejudiciu, din condei", a spus Vanghelie.

El consideră că evenimentele organizate de Primăria Sectorului 5 cu bani din sponsorizări nu ar trebui să fie considerate prejudiciu în dosar."Ce legătură au contractele de sponsorizare de la primărie cu evenimentele publice, cum a fost opt ani Revelionul? Cu tirurile de apă duse la sinistrații din Botoșani? Cu clopotnița făcută la biserică? Ce legătură au cu prejudiciul și cu comisionul meu? Dacă cineva consideră că clopotnița de la biserică... mă duc și o iau. Fac acum o glumă", a explicat primarul. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră