Marea și-a cerut din nou tributul. În ciuda avertismentelor salvamarilor și a valurilor uriașe, turiștii tot intră în apă

08 Aug 2015
Marea și-a cerut din nou tributul. În ciuda avertismentelor salvamarilor și a valurilor uriașe, turiștii tot intră în apă
Tragedii pe bandă rulantă la Costineșt. Un tânăr de 18 ani, aflat în vacanță în stațiunea Costinești, este căutat după ce vineri a intrat în mare împreună cu prietena, având o saltea pneumatică și nu a mai putut ieși la mal.  Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au declarat că au fost alertate autoritățile, încercările scafandrilor ISU de a-l căuta fiind îngreunate și apoi sistate din cauza curenților marini puternici.

Astăzi, scafandrii nu au putut începe căutările din același motiv, valurile și curenții marini puternici. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că salteaua pe care s-ar fi aflat cei doi tineri s-a răsturnat, fata fiind salvată de către un alt turist.

Tot la Costinești, o tânără de 21 de ani a murit, de dimineață, după ce a vrut să facă baie în mare noaptea. Trupul turistei a fost scos la țărm de dimineață de către salvamari.

Autoritățile roagă turiștii să nu intre în apă, dacă steagurile afișate de salvamari sunt roșii sau negre și să respecte indicațiile acestora. Momentan, marea este foarte agitată, (gradul 4-5).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră