Romania are rezerve fata de cotele permanente si obligatorii de refugiati

08 Dec 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Romania are rezerve fata de cotele permanente si obligatorii de refugiati

La audierele din comisie, premierul a declarat ca la summit-ul european vor fi discutate probleme legate de criza refugiatilor, lupta impotriva terorismului dar si anumite aspecte ale uniunii economice si monetare.

Cat despre cea mai discutata decizie a CE, cea referitoare la cotele obligatorii de refugiati, Ciolos a declarat ca Romania isi mentine rezervele privind obligativitatea si permanentizarea repartitiei intre tarile UE a refugiatilor.

Până acum măsurile au fost concentrate pe efectele migraţiei şi mai puţin pe cauze şi elementul central al mandatului pe care vi-l propunem este acela ca România să continue să insiste pe nevoia de a trata cauzele migraţiei, de a le înţelege bine şi de a găsi măsuri pentru a ţine sub control cauzele migraţiei ilegale şi necontrolate", a declarat Ciolos in comisia de audiere.

Premierul Ciolos a fost desemnat de presedintele Iohannis sa reprezinte Romania la reuniunea de iarna a sefilor de stat si premieri din UE, decizie care a starnit controverse deoarece multe din problemele abordate tin mai degraba de presdinte si mai putin de guvern

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră