Criza refugiaţilor: Ce mandat are vicepremierul Oprea la reuniunea extraordinară de la Bruxelles

21 Sep 2015
Criza refugiaţilor: Ce mandat are vicepremierul Oprea la reuniunea extraordinară de la Bruxelles
Vicepremierul Gabriel Oprea va participa marţi la Consiliul extraordinar Justiție și Afaceri Interne pe tema migrației, care va avea loc la Bruxelles. El va avea un mandat clar din partea preşedintelui Iohannis şi a premierului Ponta.

"România își manifestă solidaritatea cu privire la relocarea persoanelor aflate în nevoie de protecție internațională prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanți de azil din Italia și Grecia, precum și a încă 80 de persoane din afara Uniunii (1785).

În cazul în care se va supune la vot proiectul de Decizie a Consiliului de stabilire a unor măsuri provizorii în domeniul protecției internaționale în beneficiul Italiei și Greciei (suplimentarea cu 120.000 a numărului de persoane relocate față de 40.000 câte au fost adoptate în Consiliul JAI din 14 septembrie a.c.) România va vota negativ", se arat[ ]ntr/un comunicat al MAI.

La întrunirea extraordinară a Consiliului JAI de marți vor participa miniștrii de interne din statele Uniunii Europene, reprezentanții Comisiei Europene și ai Agențiilor UE din domeniul JAI (EUROPOL, FRONTEX, Biroul de Ajutor European pentru Azil). 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră