MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre românii răniți în accidentul din Turcia

15 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre românii răniți în accidentul din Turcia

La spitalul de stat din Manavgat se află în prezent internați 9 cetățeni români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceștia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre ei a fost supus unei intervenții chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

Un cetățean român a fost transportat de urgență la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secția de Terapie Intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloană vertebrală în cursul zilei de marți.

O altă persoană de cetățenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operație de șold în după-amiaza zilei de luni, iar trei au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol.

MAE mai informează că repatrierea cetățenilor români răniți se va efectua în mod etapizat, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestora.

"Referitor la repatrierea trupurilor neînsuflețite ale celor doi cetățeni români decedați în accidentul rutier, precizăm că, după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităților de repatriere. Ambasada României la Ankara va asigura asistența necesară conform competențelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora", susține MAE.

Ministerul român precizează că celula de criză își continuă activitatea și menține în permanență legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu atașatul de interne de la Ankara, precum și cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.

Luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki, în urma căruia doi cetățeni români au murit, iar alți 14 au fost transportați la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale.

MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turiști de cetățenie română.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră