MAE intervine în cazul româncei refuzate de un hotel britanic

23 Iul 2015
MAE intervine în cazul româncei refuzate de un hotel britanic
MAE a făcut demersuri de urgenţă în cazul româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetățenie română. Conform unui comunicat al MAE, din verificări reiese că  hotelul și-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români.

Conducerea hotelului susține că această politică ar fi o consecință a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicați cetățeni români.Totuși, poliția britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferențiere pe criterii de cetățenie în ceea ce privește criminalitatea în regiunea respectivă.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliția britanică, de la care a primit asigurări că hotelul își va prezenta scuzele cuvenite pentru această situație și că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului.

Totodată, autoritățile britanice au dat asigurări că situația este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, atașatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliția britanică.

Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autoritățile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. "MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetățenie, cu atât mai mult cu cât, în speța dată, aceasta încalcă flagrant principiile și normele universale și europene care privesc egalitatea de tratament", mai precizează comunicatul.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră