MAE: Bulgaria, cod galben de ninsoare, polei și vânt puternic!

17 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
MAE: Bulgaria, cod galben de ninsoare, polei și vânt puternic!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a prognozat pentru data de 18 ianuarie 2017 un cod galben, după cum urmează:

— pentru căderi abundente de precipitații sub formă de ninsoare și formare de polei pentru 21 de districte: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Lovech, Gabrovo, Plovdiv, Smolyan, Pazardzhik, Stara Zagora, Veliko Tarnovo, Sliven, Yambol, Burgas, Varna, Dobrich, Ruse, Targovishte, Shumen, Silistra și Razgrad;

— pentru căderi abundente de precipitații sub formă de ninsoare, formare de polei și vânt puternic, emis pentru 2 districte: Kardzhali și Haskovo.

Comunicatul MAE, emis marți, precizează că, în prezent, pe drumul național I-2, pe direcția de mers Razgrad — Shumen, precum și pe teritoriul regiunii Shumen, ca urmare a zăpezii căzute și a condițiilor de vizibilitate mult redusă, a fost dispusă limitarea temporară a circulației autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone.

Totodată, se circulă în condiții de iarnă în regiunile Sliven, Veliko Tarnovo, Ruse și Silistra. În astfel de cazuri, autoritățile competente bulgare vor putea decide închiderea sau limitarea temporară a circulației vehiculelor pe anumite segmente de drumuri naționale, în încercarea de a evita aglomerări și blocări ale mijloacelor de transport în trafic și de a asigura condiții prielnice deblocării și curățării drumurilor naționale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/BG-Bulgaria.html și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră