Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauțiune. Suma stabilită de DNA: 500.000 lei

18 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauțiune. Suma stabilită de DNA: 500.000 lei

"Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 500.000 lei", se arată în comunicatul DNA.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor, toate în formă continuată.

În această dimineață, Voicu s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, însă nu a dorit să facă declarații presei.

Ieri, deputații au respins cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării deputatului socia-democrat. Pentru cererea de reținere s-au înregistrat 170 de voturi "împotrivă" și 116 "pentru", iar pentru cea de arestare preventivă au fost 103 "pentru" și 150 "împotrivă".

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră