Luna aceasta, tot Interpolul din Europa vine la București

06 Mai 2015
Luna aceasta, tot Interpolul din Europa vine la București
În perioada 19 – 21 mai, la Bucureşti, va avea loc cea de-a 43-a ediţie a Conferinţei Regionale Europene a INTERPOL, la care vor participa reprezentanţii structurilor de aplicare a legii din toate statele membre. Ȋn Bucureşti vor veni peste 150 de delegaţi din toate cele 50 de ţări europene, precum şi un număr important de reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale, invitaţi de Secretariatul General al O.I.P.C. INTERPOL.

Conferinţa Regională Europeană INTERPOL este un eveniment marcant la nivel regional. Agenda conferinţei este întocmită în întregime de către Secretariatul General şi se referă la probleme de actualitate ale organizaţiei (securitatea frontierelor, terorism, criminalitate informatică şi corupţie), cu accent pe cooperarea poliţienească operativă şi asupra instrumentelor puse la dispoziţia statelor membre pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii transfrontaliere.

Propunerea conducerii INTERPOL, de organizare în România a acestei conferințe a fost înaintată Ministerului Afacerilor Interne ca o recunoaştere a contribuţiei Poliţiei Române la întărirea cooperării operative la nivel continental şi la combaterea cu eficienţă sporită a diverselor manifestări ale criminalităţii transnaţionale.

România este stat membru fondator al O.I.P.C.-INTERPOL (1923) şi primul stat din zonă care a readerat la organizaţie după cel de-al doilea război mondial (1973), iar în prezent Poliţia Română este unul din principalii contributori şi utilizatori ai bazelor de date INTERPOL, fiind pe locul 3 în Uniunea Europeană şi locul 7 în regiunea europeană ca cel mai mare participant la instrumentele de cooperare poliţienească la nivel global, puse la dispoziţia ţărilor membre de organizaţie. (A.O.P.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră