Atac jihadist cu luare de ostatici la hotelul Radisson Blue din Bamako. Mai multe persoane ucise

20 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Atac jihadist cu luare de ostatici la hotelul Radisson Blue din Bamako. Mai multe persoane ucise


Hotelul are 190 de camere. La fața locului pot fi auzite focuri de armă și explozii, după cum a declarat o sursă pentru AFP, citată de rt.com.
”Dis-de-dimineață s-au auzit focuri de armă. Se pare că este vorba de o tentativă de a lua ostatici. Poliția se află la fața locului și încercuiește zona”, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, care a adăugat că poliția a creat un perimetru de securitate în jurul hotelului.


Potrivit site-ul Mali Actu, locuitorii din zonă s-au trezit vineri devreme în zgomotul focurilor de armă și al sirenelor mașinilor de pompieri.
Potrivit unor surse citate de Mali Actu, bărbați înarmați au deschis focul asupra paznicilor hotelului. Schimbul de focuri are loc la etajul șapte, jihadiștii deschizând focul pe culoar”, a declarat o sursă de securitate.

Potrivit Reuters, care citează un oficial în domeniul securității, se pare că circa 10 bărbați înarmați se află în interiorul hotelului. Inițial, s-a vorbit de doi atacatori. Acesta se află chiar în centrul capitalei Bamako, într-o zonă unde se află mai multe ministere și unde locuiesc diplomați străini, scrie agerpres.ro.

AFP informează că '140 de clienți și 30 angajați' sunt ținuți ostatici, a anunțat grupul hotelier Rezidor la Londra, potrivit căruia a avut loc un incident armat la Hotelul Radisson din Bamako, unde de obicei se cazează cetățeni occidentali, inclusiv angajați ai companiei Air France.

 UPDATE

Presa internațională relatează că unii dintre ostatici ar fi fost eliberați. Dar numai cei care au fost capabili să recite versete din Coran!

Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate din Mali, atacatorii ar fi pătruns în incinta hotelului la bordul unei mașini având plăcuțe de înmatriculare diplomatice, scrie latribune.fr.

UPDATE

Potrivit The Mirror, atacul s-ar fi soldat deja cu nouă morți, printre care cetățeni belgieni și francezi. Forțele speciale nu au putut elibera decât zece persoane până la ora actualizării acestei știri.

UPDATE

Forțele de securitate maliene au lansat vineri o operațiune asupra Hotelului Radisson din Bamako, unde 170 de persoane - printre care șapte cetățeni chinezi, șase angajați ai companiei Turkish Airlines și francezi, al căror număr nu se cunoaște deocamdată - au fost luate ostatice de bărbați înarmați, transmite AFP.


Conform Reuters, operațiunea forțelor maliene beneficiază de sprijin logistic din partea Franței, în condițiile în care o sursă apropiată președintelui francez Francois Hollande a declarat că printre ostatici se numără și cetățeni francezi.

UPDATE

Optzeci de ostatici au fost eliberați vineri din hotelul Radisson situat în centrul Bamako, capitala Mali, transmite televiziunea publică din această țară, relatează AFP.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră