Lovitură pentru Vasile Blaga. Ginerele său a fost “călcat” de mascați și procurori

21 Mai 2015
Lovitură pentru Vasile Blaga. Ginerele său a fost “călcat” de mascați și procurori
Ginerele politicianului Vasile Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, a fost săltat de mascați și dus la audieri în dosarul de evaziune fiscală în care este implicata firma sa de pază și protecție. Prejudiciul adus statului este de aproximativ 600.000 de euro, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Stomatolog de profesie, Ioan Rudeanu, a decis să intre pe piaţa serviciilor de pază și protecție în 2009 cu firma Axis Corporate Security, la un an după ce s-a căsătorit cu Agatha Blaga, fiica lui Vasile Blaga. Tot atunci, partidul Democrat Liberal condus de Blaga se afla la putere.

Statutul de ginere i-a adus imediat primele contracte cu statul. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a fost principala instituție a statului care i-a oferit cele mai bănoase contracte. In 2010 și 2012 a primit două contracte în valoare de peste 1,2 milioane de euro.

„Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive. În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Ioan Rudeanu urmează să fie audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră