Loteria bonurilor fiscale se schimbă. Tombolă cu maxim 100 de premii de 10.000 de lei

19 Mai 2015
Loteria bonurilor fiscale se schimbă. Tombolă cu maxim 100 de premii de 10.000 de lei
Deputaţii au găsit soluţia pentru a creşte premiile acordate pentru Loteria bonurilor fiscale: numărul premiilor va fi de maxim 100 iar bonurile câştigătoare vor fi extrase printr-o tombolă atunci când numărul bonurilor fiscale validate depăşeşte numărul premiilor. Legislaţia rămâne neschimbată în cazul în care un singur bon este declarat câştigător iar posesorul acestuia poate revendica premiul cel mare de 1 milion de lei.

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis, ieri, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale. La extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii. Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. Lista bonurilor prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală. Dacă centralizarea depăşeşte numărul maxim de premii stabilit, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.
Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

Soluţia celor 100 de bonuri câştigătoare a fost anunţată la începutul lunii de Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice. "Se va păstra aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare - că ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia - iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câştigurile să fie unele consistente", a declarat atunci ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Peste 15.000 de români au înregistrat bonuri câştigătoare la prima ediţie a loteriei fiscale organizată de Paşte. Bugetul de un milion de lei împărţit la numărul total de câştigători ridică valoarea premiului la 66 lei. În urma modificării legii, valoarea unui bon declarat câştigător va fi de 10.000 de lei. Următoarea extragere de bonuri fiscale este programată pentru luna iulie. (V.B.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră