Liviu Negoiță, URMĂRIT PENAL pentru abuz în serviciu

26 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Liviu Negoiță, URMĂRIT PENAL pentru abuz în serviciu

UPDATE 15:20 - Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Liviu Negoiță.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul primar al sectorului 3 este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada 2008 – 2009, Liviu Negoiță a "eliberat 4 autorizații de construire și certificatele de urbanism aferente acestor autorizații, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudești, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism și protecție a zonelor în care se găsesc monumente istorice".

Citește întreg comunicatul DNA

.....................................

Fostul primar al sectorului 3 Liviu Negoiță s-a prezentat, astăzi, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul privind construcția ilegală a unor blocuri în zone protejate istoric. 

Tot astăzi, la DNA s-a prezentat și Marius Mihăiţă – secretarul Primăriei Sectorului 3. El a fost audiat în același dosar.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că procurorii fac cercetări în legătură cu construcţia unor blocuri în zone protejate istoric, fără avize şi pe bază de autorizaţii care ar fi fost emise ilegal. Conform surselor citate, casele din împrejurimi ar fi fost distruse din cauza acestor construcţii.

La DNA ar mai fi citate şi alte persoane în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră