Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile la Camera Deputaţilor. Pentru o zi

08 Oct 2018
Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile la Camera Deputaţilor. Pentru o zi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile, pentru data de 8 octombrie, vicepreşedintelui forului legislativ deputatul Florin Iordache, potrivit unei decizii apărute în Monitorul Oficial.

"În data de 8 octombrie 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor", se arată în decizia semnată de Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat. Începerea judecării apelului a fost amânată pentru data de 5 noiembrie. 

În faţa instanţei s-au adunat, încă de dimineaţă, aproximativ 30 de persoane, susţinători ai lui Liviu Dragnea, majoritatea fiind persoane în vârstă. Ei au afişat pancarte cu mesaje precum: "Dragnea - proces politic", "Nu securitate", "Fără protocoale", scrie agerpres.ro.

De asemenea, la Instanţa supremă au venit şi câţiva protestatari #rezist, între cele două grupuri având loc un schimb de replici.

Jandarmii le-au solicitat susţinătorilor liderului social-democrat să elibereze trotuarul din faţa instanţei deoarece participă la o acţiune neautorizată, iar în caz contrar vor fi sancţionaţi contravenţional. În replică, o femeie i-a spus jandarmului că nu este un protest. "Nu ne-a organizat nimeni, e doar susţinere", a afirmat femeia.

Pe de altă parte, unul dintre protestatarii #rezist a fost amendat cu 500 de lei de către jandarmi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră