Liviu Dragnea cere Fiscului să pună biciul pe multinaţionale

04 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Liviu Dragnea cere Fiscului să pună biciul pe multinaţionale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, cere ANAF şi autorităţilor să intervină în cazul companiilor multinaţionale care recurg la operațiuni fictive pentru a eluda plata taxelor în România. El susţine că intervenţia instituţiilor statului în cazul încălcării legii trebuie să fie fermă, indiferent de forţa sau avengura unei companii. 

"Am citit în presă despre nemulțumirile acționarilor unor firme din România care sunt deținute de mari grupuri multinaționale. Ei se plâng de faptul că profiturile obținute aici sunt transferate, prin operațiuni fictive, către grupurile din afară care dețin pachetul majoritar. Scad astfel artificial și dividendele acționarilor minoritari din România, și taxele datorate către statul român", afirmă liderul PSD, într-o postare pe Facebook.

Postarea lui Dragnea este însoţită de un articol publicat pe site-ul profit.ro despre Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț de la Zentiva şi discuţiile despre prețurile de transfer, o temă care revine tot mai des și în discursul politic, despre multinaționalele care sifonează profiturile. „Are dreptate domnul Dragnea. Mergem să votăm PSD-ul de-acuma”, spune un mic acţionar, făcând trimitere la declarațiile șefului principalului partid de guvernământ (n.r. Liviu Dragnea) despre scoaterea peste graniță, de către corporații, a profiturilor realizate România.

"Susțin categoric orice investiție străină onestă în România! Dacă însă se recurge la operațiuni fictive, pentru a eluda plata taxelor în România, atunci cred că ANAF-ul și alte autorități ar trebui să intervină. Când se încalcă legea, instituțiile statului trebuie să acționeze la fel de ferm, indiferent de forța sau anvergura unei companii", conchide Liviu Dragnea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră