STUPEFIANT! Şefa Înaltei Curţi uită de un element important al democraţiei: prezumţia de nevinovăţie!

07 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
STUPEFIANT! Şefa Înaltei Curţi uită de un element important al democraţiei: prezumţia de nevinovăţie!

 

„Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (...) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsa cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi mențin același punct de vedere", a spus Livia Stanciu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebată dacă votul de duminică a demonstrat o lipsă de încredere în activitatea justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a spus că nu crede acest lucru, dar "poate să demonstreze altceva“. 

CITIŢI ŞI: Cătuşele care au adus voturi:„Dacă DNA-ul nu vă vrea, noi vă vrem!“

Încătuşaţi de DNA, realeşi de popor! 

Mai mulţi edili din România, unii prin arest, alţii după ce au defilat cu cătuşele pe la DNA au fost realeşi în funcţia de primar. Edilii cu probleme penale îţi pot păstra mandatul câştigat până la o eventuală condamnare definitivă. Potrivit unui articol Associated Press, preluat de presa internaţională, 51 din 109 de primari ai marilor oraşe din România au fost condamnaţi sau cercetaţi penal în ultimii doi ani. Conform DNA, un număr de peste 100 de edili, viceprimari sau preşedinţi de consilii locale au fost condamnaţi pentru corupţie în 2015.

Printre aceştia se numără Cătălin Cherecheş (Baia Mare-70%), Lia Olguţa Vasilescu (Craiova- 60%), George Scripcaru (Braşov-52%) sau Mircia Gutau (Râmnicu Vâlcea-45%).Candidatul PSD Gabriel Mutu a fost ales primar al sectorului 6, obtinand 37,4% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale de la alegeri. Aceleasi sondaje de opinie anunta o victorie detasata a lui Robert Negoita in sectorul 3, el reusind sa convinga circa 60% din alegatori.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră