Ai fost martorul unui caz de corupţie în sănătate? Poţi sesiza fapta la Linia Verde Anticorupţie

09 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Ai fost martorul unui caz de corupţie în sănătate? Poţi sesiza fapta la Linia Verde Anticorupţie

 

Dispeceratul va fi la Directia Generala Anticoruptie, iar ofiterii vor raspunde la telefon 24 de ore din 24. Saptamana viitoare, Ministerul va lansa cel mai probabil si chestionarul de feedback, pe care pacientii il pot completa atunci cand au de a face cu un anumit spital sau cu o problema de sanatate.

Mai exact, 150 de dosare de coruptie in sanatate au fost inregistrate in ultimele luni la Directia Generala Anticoruptie, iar ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a precizat ca nu a trecut aproape nicio saptamana in mandatul sau in care sa nu afle de un astfel de caz si sa nu semneze pentru timiterea dosarelor in instanta.


Este vorba despre medici care au cerut bani pacientilor pentru tratamente care, in mod normal, erau gratuite sau despre manageri de spitale care au cumparat aparatura medicala pe sume fabuloase si - cel mai probabil - au primit comisioane in urma acestor contracte. A fost chiar si cazul unui ministru care a achizitionat un sistem informatic de 14 milioane de euro, care nu a fost folosit niciodata.
Astfel de fapte nu ar trebui sa existe in sistemul de sanatate, spun autoritatile si tocmai de aceea au lansat linia verde anticoruptie cu numarul de telefon 0.800.806.806.Oricine poate suna la acest numar de telefon, sa anunte cand se confrunta cu un astfel de caz.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră