Linie telefonică specială pentru informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi

07 Feb 2019 | scris de M.C.
Linie telefonică specială pentru informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a înfiinţat, joi, o linie telefonică directă pentru obţinerea de informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi în clinici private din capitală. Numărul de telefon va fi valabil până în 15 februarie.

”Pentru acurateţea informaţiilor care stau la baza anchetei demarate de DSPMB privind activitatea medicala prestată de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode în clinicile din România, a fost infiinţată o linie telefonică specială pentru a obţine informaţii despre serviciile medicale care au fost acordate de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode. Reamintim că dl. Matteo Politi/ Matthew Mode a acordat în ultimul an, în cadrul mai multor clinici medicale private, servicii medicale de chirurgie estetică fără a avea dreptul legal de a exercita această specialitate pe teritoriul României”, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă DSPMB.

Până în 15 februarie, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00, la numarul de telefon 021.313.2634, un responsabil DSPMB va prelua mesajele celor interesaţi să ofere amănunte în acest caz.

Falsul chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară, iar joi a fost dus la Parchet, la audieri.

El a fost adus, miercuri seară, la Secţia 4 de Poliţie din Capitală, după ce a fost prins la Vama Curtici.

Italianul, în vârstă de 38 de ani, a fost depistat de poliţişti, în cursul dimineţii, în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. El călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Budapesta.

Matteo Politi a mai fost cercetat şi condamnat în Italia şi în alte ţări din Uniunea Europeană pentru fapte asemănătoare, a precizat, miercuri seară, Ionuţ Dana, şeful Poliţiei Sectorului 1, citat de agerpres.ro.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul italianului care a exercitat profesia de medic, în România, fără studii de specialitate.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică", informează un comunicat, transmis joi AGERPRES.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră