Liderul reţelei celui mai mare transport de droguri adus la Bucureşti, extrădat din Spania

15 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Liderul reţelei celui mai mare transport de droguri adus la Bucureşti, extrădat din Spania

 

În urma cooperării cu autorităţile judiciare din Spania, poliţiştii români l-au preluat sub escortă pe bărbatul de 44 de ani, pe numele căruia este emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor la regimul stupefiantelor și constituire a unui grup criminal organizat, anunţă Poliţia Română.  Acesta este bănuit că, în perioada aprilie-iunie 2016, împreună cu alte persoane, a inițiat și constituit un grup criminal organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic internațional și intern de droguri de mare risc. Persoana în cauză a fost reținută de autoritățile spaniole la 02.07.2016. Bărbatul va fi dus la instanţă pentru confirmarea mandatului de arestare.

Capul rețelei era un bărbat de origine marocană, dar cu cetățenie spaniolă și olandeză. Acesta a fost arestat în Spania. În România au fost arestate cinci persoane – patru lituanieni și un columbian. Aceștia sunt acuzați de trafic internațional de droguri de mare risc. Ei sosiseră în România la sfârşitul lunii iunie, pentru a scoate drogurile din pereții containerului și pentru a le transporta spre Olanda, țara de destinație, potrivit Digi 24. 

Drogurile erau învelite în 10 ambalaje, inclusiv în substanţe care le făceau nedetedectabile

Reţeaua ar fi avut un atelier special pentru extragerea drogurilor. Aici lucrau specialişti în extragerea cocainei, coordonaţi de cetăţeanul columbian. Apoi, drogurile urmau să fie cu camioane închiriate, trimise din Olanda. Oficial, acestea ar fi transportat marmură, iar cocaina ar fi fost ascunsă ori în camion, ori în marfă. „Avem 2,5 tone. Încă se cântăreşte. Valoarea en-gros este de 125 de milioane de euro, la 50.000 kilogramul. Dacă calculăm la valoarea pe piaţă, unde concentraţia e la 30%, sunt sume astronomice, peste 600 de milioane de euro”, a spus în 1 iulie comisarul-şef de poliţie Claudiu Cucu, director al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Drogurile erau învelite în 10 ambalaje, inclusiv în substanţe care le făceau nedetedectabile, inclusiv la raze şi câini. La descărcarea mărfii de pe container au participat și polițiști sub acoperire. Acela a fost și momentul în care cei cinci au fost arestați. 150 de polițiști din România au participat la operațiune. Au fost implicate și alte autorități ale statului-Direcția de Informații a Apărării, MAE, ANAF, Vama, au spus cei doi oficiali.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră