Lia Olguţa Vasilescu, ANUNŢ despre creşterea salariilor: „Cea mai mare creștere este la salariile până (...)“

07 Mar 2017 | scris de Jeanina Nastase
Lia Olguţa Vasilescu, ANUNŢ despre creşterea salariilor: „Cea mai mare creștere este la salariile până (...)“

Discuţiile dintre guvernanţi şi sindicaliştii din sectorul bugetar pe legea salarizării unitare au continuat şi marți. Ministrul Lia Olguța Vasilescu a anunţat că salariile vor creşte treptat şi că cea mai mare majorare va fi în apărare. Marți a fost rândul sindicaliştilor din Sănătate să vină la negocieri. Asta după ce luni întâlnirile s-au soldat cu un eşec, iar sindicaliştii din ordine publică au ameninţat cu proteste.

„Cea mai mare creștere este în Apărare. Nu știu dacă ați apucat să vedeți anexa pentru că am văzut că a scăpat ieri în presă, soldatul pornește undeva de la 700 de lei, cea ce e clar că era în neregulă. Se crește gradual, dar cea mai mare creștere este la salariile până în 4.000 de lei. Este o creștere progresivă, dar în același timp ca să nu deranjeze”, a declarat Olguța Vasilescu. 

Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate s-au întâlnit cu ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu pentru a discuta despre creşterile salariale. Sindicaliştii cer ca sporurile să se aplice la salariul de bază actual, de 1.450 de lei, şi nu la cel minim, din 2009. La ieşirea de negocierii, sindicaliștii s-au arătat mulţumiţi.

”Sunt creșteri care oricum pentru viitoarea salarizare din sumele respective s-a scos indemnizația de conducere, nu va mai fi trecută aici. Procentul este o medie de 56, 6 la sută până în 2021. În domeeniul sănătății, medicii, asistenții medicali vor avea această creștere din 2018”, a spus unul dintre sindicaliști. 

”În noua lege, egalizăm salariile pentru că discrepanța salarială între asistență socială și sănătate era foarte mare. Aceste discrepanțe revin la normal, se alinează într-un fel într-o normalitate finală”, a declarat un alt sindicalist. 

Lia Olguța Vasilescu, după noile discuții cu sindicaliștii: Salariile vor crește treptat. Cea mai mare majorare, în apărare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră