Leon Dănăilă, bunul simț al unui român genial într-o Românie anormală!

20 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
Leon Dănăilă, bunul simț al unui român genial într-o Românie anormală!


Profesorul Leon Dănăilă este un neurochirurg de geniu, care în cei peste 55 de ani de activitate profesională a salvat mii de vieți. În fiecare zi, fix la ora 6, își începe programul obișnuit de lucru la spitalul Bagdasar Arseni, unde ajunge cu metroul. 

Imaginea surprinsă în metroul bucureștean pare putin suprarealistă. E un gest de normalitate al unui om genial, care ne surprinde prin simplitatea lui. Leon Dănăilă ar fi putut pleca din țară, ar fi putut avea toată lumea la picioare, ar fi avut o viață fără griji, dar a ales să rămână alături de noi, să salveze vieți în continuare.  A fost decizia lui, pe care mulți dintre compatrioții săi nici n-o înțeleg, preocupați de ultimul model de smarphone, mașini, cai-putere, fițe, lucruri efemere și desuete...

Sursa: Academia Caţavencu/Facebook

 

"Drept să vă spun titlurile contează destul de mult, eu am pus preţ pe ele. Am făcut abstracţie de latura materială, ca drept dovadă eu nu sunt un om bogat, cred că sunt cel mai sărac medic din lume. Am scris pe uşă: toate consultaţiile se dau gratuit. Vin la mine cine vrei şi cine nu vrei", spunea profesorul Dănăilă într-un interviu pentru gândul.info .

Ce i-ar sfătui pe tinerii medici?
"...să meargă în străinătate şi să vadă cum e acolo şi să se întoarcă în ţară, dacă are tendinţă să devină profesor sau academician. Dar unii nu doresc, doresc să facă avere sau se bazează şi pe ceva operaţii plătite cu plicurile, şi ei sunt mulţumiţi.
Eu aşa i-am sfătuit să meargă în străinătate, devii un medic foarte bun. Ce bucurie mai mare, cel puţin pentru mine, atunci când faci un bolnav bine?", mărturisea academicianul Leon Dănăilă în același interviu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră