Legea eliminării celor 102 de taxe se întoarce la Iohannis

28 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea eliminării celor 102 de taxe se întoarce la Iohannis

Cererea de reexaminare a fost respinsă de plen cu 174 voturi pentru, 85 împotrivă și o abținere. Şi Senatul a respins marţi cererea de reexaminare cu 82 de voturi pentru şi 32 de voturi împotrivă.

La propunerea deputatului PSD Viorel Ştefan, Comisia de buget a Camerei a admis introducerea unui nou articol privind intrarea în vigoare a legii cu data de 1 a primei luni de la publicare în Monitorul Oficial. UDMR a cerut scoaterea din textul legii a articolului care prevede eliminarea taxei radio-TV, însă, Comisia de Buget a respins propunerea.

Şi în plen, liderul UDMR Kelemen Hunor, a cerut ca taxa radio-tv să fie păstrată şi ca iniţiativa legislativă să fie trimisă şi Comisei de cultură. "Să ocolim Comisia de cultură este o greşeală uriaşă", a spus Kelemen Hunor, conform mediafax.ro.

Propunerea lui Kelemen Hunor a fost reluată şi de preşedintele Comisiei de cultură deputatul PNL Gigel Ştirbu, care a cerut retrimiterea proiectului de lege către Biroul Permanent ca acesta să sesizeze şi Comsia de cultură.

"Aș vrea să nu mai plângă nimeni pe umărul TVR-ului și Radioului public, abia de aici înainte aceste instituții pot ieși din politizare și dependența față de politic, în condițiile în care în fiecare an prin lege câștigau o sumă foarte clară. Nu au de ce să se mai căciulească nici la prim-ministru, nici la Parlament, nici la ministrul de Finanțe, nici la alt lider politic de influență în momentul respectiv", a afirmat Liviu Dragnea.

El a susţinut că nu există niciun motiv pentru ca legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale să nu fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Nemulţumit de eliminarea taxei radio-tv, şeful statului a cerut rexaminarea acestei legi după ce a contestat-o la CCR, iar Curtea a declarat-o constituţională.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră