Laura Codruţa Kovesi: Nu îmi dau demisia

06 Iul 2018
Laura Codruţa Kovesi: Nu îmi dau demisia

Laura Codruţa Kovesi spune că nu va demisiona din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ea a făcut această precizare ca răspuns la o solicitare G4Media.ro, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) care îi impune preşedintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcţie ca urmare a propunerii făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că nu şi-a delegat atribuţiile. 

Curtea Constituţională a României a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare, se arată într-un comunicat al CCR. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că varianta suspendării din funcţie a lui Klaus Iohannis ''nu este scoasă'', el menţionând că în coaliţia de guvernare trebuie să se discute dacă mai aşteaptă sau nu ca şeful statului să ia o decizie cu privire la revocarea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră