Ce înseamnă supraveghere tehnică? Ne explică procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

15 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ce înseamnă supraveghere tehnică? Ne explică procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat că supravegherea tehnică nu se referă numai la interceptări, ci și la alte tipuri de măsuri.

"Supravegherea tehnică nu se referă numai la interceptări, ci și la alte tipuri de măsuri, cum ar fi accesul la un sistem informatic, localizarea anumitor posturi telefonice, înregistrări ale unor convorbiri care se poartă prin telefon sau prin alte mijloace de comunicare sau înregistrări care au loc într-un mediu privat ori într-unul public. Am avut 357 de rechizitorii care s-au întocmit în DNA în anul 2015. Dintre acestea, în mai mult de jumătate dintre dosare nu s-au folosit măsuri de supraveghere tehnică.", a precizat șefa DNA

"În opinia noastră, ca specialiști, odată ce dosarele au trecut de Cameră preliminară, această excepție nu ar putea fi invocată cu succes. (...) Am toată încrederea în judecătorii din România că sunt suficienți de maturi și au suficientă experiență în aplicarea legii, încât să nu fie probleme atunci când discutăm de interpretarea unei decizii sau de aplicarea unor principii constituționale sau prevăzute în Codul de procedură penală", a mai spus procurorul șef al DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră