La Cluj începe Congresului Studenţilor din România

05 Mai 2015
La Cluj începe Congresului Studenţilor din România
Studenţii din toate Centrele Universitare din mai multe orașe ale lumii se vor reuni la Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015, în perioada 07 – 10 Mai 2015, sub sigla Uniunii Studentilor din România (USR), pentru a lua parte la cea de-a VIII-a ediţie a Congresului Studenţilor din România. Ediţia de anul acesta a Congresului Studenţilor din România are ca temă principală de dezbatere, antreprenoriatul. Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor si a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care s-a constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi.

Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroși studenți din ţară şi din strainătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză.

În acest sens, Uniunea Studenţilor din România (USR) vine în sprijinul studenţilor printr-o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi nu în ultimul rând punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes.

Agenda evenimentului cuprinde o sesiune de workshop-uri structurate pe două nivele: începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. În cadrul Congresului Studenţilor din România vor mai avea loc şi două side event-uri unde se vor prezenta două modele de afaceri de succes.

Un punct deosebit de important din cadrul evenimentului va fi concursul de start up-uri, concurs la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate. Premierea va avea loc în ultima zi de activitate a Congresului Studenţilor din România, în cadrul Adunării plenare la care vor participa oficialităţi, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Universității Babeș-Bolyai, ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ai Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, reprezentanți ai mediului non-guvernamental, persoane cunoscute din mediul de afaceri, investitori și studenți.

Mai multe detalii despre eveniment, la congresulstudentilor.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră