La 52 de ani, trecând peste drama pierderii fiului lor în Colectiv, au devenit din nou părinți și astăzi și-au botezat fiica

01 Iul 2017
La 52 de ani, trecând peste drama pierderii fiului lor în Colectiv, au devenit din nou părinți și astăzi și-au botezat fiica

Andrei Petru Bucă este unul dintre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul din clubul “Colectiv”.  Avea 29 de ani, absolvise facultatea de arhitectură şi lucra la o companie importantă în domeniu, fiind pe drumul construirii unui nume de referință în arhitectura românească.

De când a plecat Andrei, Marcela şi Dorin Bucă, părinţii săi,  au simțit o enormă singurătate, că viața lor e goală, că nu mai avea sens și împlinire. Pentru a putea trece peste drama abătută în familia lor, cei doi soți au luat hotărârea să mai facă un copil.

„În momentul când a plecat Andrei dintre noi, simţeam că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât, în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, a mai declarat Dorin Bucă.

Deşi are 52 de ani, Marcela a dus sarcina fără mari probleme, născând o fetiță perfect sănătoasă, cu doar câteva ore înainte marii sărbători creștine a Învierii Domnului. Fetița se numește Andreea Gabriela, în memoria fratelui său dispărut și a faptului că au aflat de sarcină chiar de Sființi Arhangheli Mihail și Gavril.

„Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă”, a declara Dorin Bucă, la nașterea fetiței.

Andreea Gabriela a fost botezată în această sâmbătă, la Brăila, de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian. Slujba a fost oficiată într-o biserică la ctitorirea căreia a ajutat chiar tatăl ei.

Dorin Bucă spune că simte binecuvântat pentru că și-au mai putut găsi un rost pe lume, după plecarea lui Andrei.

"Aseara a făcut trei luni, la ora zece. E un copil tare bun. Având în vedere prin ce-am trecut, ceea ce este acum în viața mea este de necrezut, și îi mulțumesc bunului Dumnezeu, a declarat acesta extrem de emoționat. 

"Ce să vă spun? Sunt foarte emoționată, este o bucurie foarte mare. Am mers înainte, nu am avut încotro", a declarat Marcela Bucă, mama lui Andrei și a Gabrielei.

"Probabil și Andrei și-a dorit foarte mult ca părinții săi să nu fie înlăcrimați tot timpul. Exact pe 30 și-a făcut apariția fetița. Pe 30 a plecat Andrei, pe 30 a sosit cea mică. E o mare bucurie și o mare mângăiere în sufletele și în familia lor, după o pierdere așa de grea ca cea pe care au suferit-o", a declarat și o rudă a familiei Buca, pentru stirileprotv.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră