politico.eu: Laura Codruța Kovesi, alături de cântărețul Stromae, pe lista personalităților care "configurează, agită și răscolesc Europa"

02 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
politico.eu: Laura Codruța Kovesi, alături de cântărețul Stromae, pe lista personalităților care

Pe lista cu pricina se regăsesc 28 de personalități, câte una din fiecare țară membră a Uniunii Europene, printre care comisarii europeni Valdis Dombrovskis și Margrethe Vestager, premierul ungar Viktor Orban, actualul premier al Scoției, Nicola Sturgeon, dar și cântărețul belgian Stromae.

„Prima femeie devenită procuror general al României, Laura Codruța Kövesi avea numai 33 de ani când a fost numită în această funcție, în 2006. Șapte ani mai târziu, a fost marcată o altă bornă atunci când Kovesi a fost numită șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), o instituție creată pentru a combate corupția la nivel înalt în perioada când România se pregătea pentru aderarea la UE. De atunci, ea conduce instituția care a anchetat cazuri de corupție implicând politicieni români marcanți, din toate partidele: fostul ministru Elena Udrea; primarul municipiului București, Sorin Oprescu; fratele fostului președinte Traian Băsescu și Victor Ponta, care la momentul punerii sub acuzare, în septembrie, încă era prim-ministru”, scrie politico.eu.

Întrebată care ar fi sloganul său pentru Europa, Laura Codruța Kövesi a răspuns: „Mai multă educație, mai puțină corupție”.

Șefa DNA mărturisește că nu admiră în mod special niciun personaj istoric, dar precizează că admiră „oamenii care au reușit să facă ceva în viață, care sunt serioși, responsabili și profesioniști”.

La întrebarea „Care sunt cele trei lucruri pe care le luați cu dumneavoastră oriunde mergeți?”, răspunsul lui Kövesi este „O carte, echipament sportiv și un telefon”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră