După flotilă, Klaus Iohannis vrea şi un sistem de irigaţii pentru Cotroceni. De 2,4 milioane de lei

17 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
După flotilă, Klaus Iohannis vrea şi un sistem de irigaţii pentru Cotroceni. De 2,4 milioane de lei

Astfe, Administraţia Prezidenţială a lansat pe SEAP o cerere de ofertă pentru lucrări de execuţie a unui sistem de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni, potrivit mediafax.ro. Valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva - Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără tva - Organizare de şantier, 112816.13 lei fără tva - Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008). "Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse şi neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluţii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derularii investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantă", se arată în documentul Preşedinţiei.

CITIŢI ŞI: Țara "lucrului bine făcut": Să-i dăm flotilă lui Iohannis!

 

DUPĂ FLOTILĂ, SISTEM DE IRIGAŢII 

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a declarat că în ultima şedinţă a CSAT s-a convenit ca, până la sfârşitul anului, România să cumpere o primă aeronavă prezidenţială, cel mai probabil cu un istoric de zbor de 3-4 ani, iar, pe viitor, flotila specială să ajungă la 3-5 aeronave. Reamintim că pentru Preşedinţia României a rămas fără avion în 2013, în urma unui scandal între Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor de atunci, Relu Fenechiu.

CITIŢI ŞI: Preşedintele „ŞASE CASE, ŞAPTE GAFE“. Iohannis calcă mereu în străchini. Ghinion!

 

„Am fost în CSAT. Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix - rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta. S-au făcut doar paşii de lucru – cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedură special pentru această achiziţie, care, probabil, din motive de economie, va fi una “govern to govern“ cu unul din statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată“, a declarat Dan Costescu, citat de mediafax.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră