Klaus Iohannis: Mâine voi avea primele consultări cu partidele politice

13 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Klaus Iohannis: Mâine voi avea primele consultări cu partidele politice

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, în cadrul primei sale declarații de presă după alegerile parlamentare, că miercuri va organiza prima rundă de consultări cu partidele politice.

Iohannis a mai spus că este mulțumit de modul în care au fost organizate aceste alegeri, care s-au desfășurat în liniște, fără incidente majore. El a mulțumit celor implicați în organizarea scrutinului, inclusiv Serviciului de Telefonie Specială (STS).

Referitor la rata de participare a electoratului la aceste alegeri, de 39,4%, președintele Iohannis a declarat că este una mică, dar că aceasta se încadrează în participarea pe care România a mai avut-o și la alte alegeri parlamentare. El și-ar fi dorit însă o participare mai numeroasă.

Președintele a mai spus că se pare că rezultatele finale vor veni spre sfârșitul acestei săptămâni.

Răspunzând unei întrebări adresate de jurnaliști privind posibilitatea de a fi suspendat din funcție, dacă respinge nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, în postul de premier, președintele Iohannis a declarat că nu se teme de niciun demers politic legitim. ”Criteriile de integritate le-am anunțat înainte de campanie pentru a nu fi discuții după, și ele rămân în picioare”, a subliniat președintele Iohannis.

Întrebat dacă a avut vreo întâlnire cu premierul Dacian Cioloș după aceste alegeri parlamentare, președintele a declarat că nu a avut nicio întâlnire și că toate activitățile sale oficiale sunt anunțate de Administrația Prezidențială.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră