Justiție!? Un șofer beat, care a omorât un polițist și a rănit altul, nu va face nicio zi de închisoare!

26 Mai 2017
Justiție!? Un șofer beat, care a omorât un polițist și a rănit altul, nu va face nicio zi de închisoare! Galerie foto (2)

Ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, sunt capetele de acuzare pentru care Claudiu Stelian Lepădat a fost judecat de Curtea de Apel Galați.

Dacă viitorul părea sumbru pentru cel care a produs un grav accident de circulație, căruia i-au căzut victime doi polițiști, justiția a reușit să-l însenineze, printr-o sentință care pare aberantă pentru orice om de bun simț și cu moralitate: trei ani cu suspendare!

Pe 25 noiembrie 2015, în localitatea gălăţeană Tuluceşti, Claudiu Stelian Lepădat a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat pe contrasens, lovind în plin o maşină de Poliţie care se afla într-o misiune de patrulare pe DN26.

Agentul şef principal de Poliţie Ionel Baben a murit pe loc, iar colegul său, agentul şef-adjunct Dorin Chiper, a fost accidentat grav, având nevoie de îngrijiri medicale serioase pentru a scăpa cu viaţă. În urma verificărilor, s-a descoperit că autorul accidentuluil consumase băuturi alcoolice.

Claudiu Stelian Lepăda a fost reţinut imediat după producerea accidentului, iar Judecătoria Galaţi a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La câteva luni după cele întâmplate, pe 7 iulie 2016, instanţa a înlocuit arestarea preventivă cu arestul la domiciliu în cazul acestuia.

Pe 9 martie 2017, Curtea de Apel Galaţi a dispus plasarea  șoferului vinovat producerea accidentului sub control judiciar.

Pe 19 ianuarie 2017, Judecătoria Galaţi a pronunţat primul verdict în acest caz, condamnându-l pe tânăr la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. 

Pe 10 mai 2017, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Lepădat Claudiu Stelian la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inițial asiguratorul Carpatica Asig SA a fost obligat să plătească daune morale şi materiale ce depăşeau 1,2 milioane de lei, Curtea de Apel reducându-le  la doar 220.000 de lei. 

Acestea sunt faptele derulate de-a lungul a peste un an și jumătate de la comiterea faptei. Dacă există un singur om care poate pricepe cum un șofer băut, care a ucis un om și a rănit grav altul poate fi pedepsit cu închisoare cu suspendare, atunci cel care a comis aceste fapte este îndreptățiț să ceară și returnarea permisului de conducere, dacă nu cumva și daune pentru faptul că a fost deranjat de cei cărora le-a marcat tragic destinul. Asta-i România, nu-i așa?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră