Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, trimis în judecată de DNA

02 Iun 2015
Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, trimis în judecată de DNA
Procurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență. În dosar, a fost deferit justiției, tot în stare de arest preventiv, și nepotul acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate, se arată într-un comunicat DNA.

În perioada 2013 — mai 2015, Ionesie Ghiorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) 230.000 lei și 8.400 euro, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică de întreținere a drumurilor încheiate de firma administrată de acesta cu CJ.

”În schimbul sumelor menționate, firma respectivă a fost favorizată de Ionesie Ghiorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura CJ Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de Ionesie Ghiorghioni, prin intermediul lui Adrian Ghiorghioni”, se arată în comunicat.

DNA precizează că, pentru ajutorul acordat, Adrian Ghiorghioni a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de circa 1.900 lei.

Sursa citată menționează că, în 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în decembrie 2014.

”Diferența de 20.000 lei a fost remisă lui Ionesie Ghiorghioni la 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în document.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparțin celor doi până la concurența sumelor de peste 205.000 lei și 175 euro.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii luate în cauză.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră