UPDATE Fostul director OTV, Doru Iuga, acuzat de ŞANTAJ, plasat în arest la domiciliu. Primari și afaceristi, santajaţi cu apariția unor materiale defăimătoare

18 Oct 2015
UPDATE  Fostul director OTV, Doru Iuga, acuzat de ŞANTAJ, plasat în arest la domiciliu. Primari și afaceristi, santajaţi  cu apariția unor materiale defăimătoare
UPDATE. Fostul director OTV, Doru Iuga, reţinut pentru şantaj, a fost plasat, prin decizie a instanţei, în arest la domiciliu. Magistraţii din Buzău a luat aceeaşi decizie şi în cazul lui Florin Paraschivescu, directorul publicaţiei "Atac de Buzău", în timp ce soţia acestuia va fi cercetată sub control judiciar.

Magistrații Judecătoriei Buzău au decis arest la domiciliu pentru doi jurnaliști de la publicația "Atac de Buzău", iar pentru cel de-al treilea control judiciar.  "Împotriva jurnaliștilor Florin Paraschivescu și Doru Iuga a fost luată măsura arestului la domiciliu și cea de control judiciar pentru Oana Galanton. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore", a declarat, Leontin Drăgulescu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Buzău.  Deşi măsura poate fi contestată în termen de 48 de ore, avocații celor trei au declarat că nu vor formula contestații, scrie presa locală.

De ce sunt acuzati membrii redactiei "Atac de Buzău"


Fostul director al postului OTV Doru Iuga, directorul publicaţiei "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu, şi soţia acestuia, au fost reţinuţi pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.  Echipa redacţiei "Atac de Buzău" este acuzată că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Vineri, 16 octombrie, polițiștii din cadrul IPJ Buzău şi IPJ Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele celor trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

Afaceristi si primari buzoieni, santajati

Membrii redacției "Atac de Buzău" au fost reținuți pentru șantaj, în urma unui flagrant, au declarat pentru agerpres.ro surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, printre martorii audiați s-ar afla cel puțin șase primari din județul Buzău, iar unul dintre jurnaliști ar fi fost prins în flagrant în timp de primea 500 de lei.

Sursele citate au precizat că membrii redacției au fost audiați în noaptea de vineri spre sâmbătă. După audierea tuturor martorilor, ei urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Pe numele celor de la publicația buzoiană s-au depus câteva zeci de plângeri de la oameni de afaceri și primari, au arătat sursele, acestia sustinand ca erau amenintati cu aparitia unor materiale defaimatoare daca nu incheiau contracte de publicitate. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră