Jurnalist din Mureș, trimis în judecată pentru șantajarea unui candidat la primărie

03 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Jurnalist din Mureș, trimis în judecată pentru șantajarea unui candidat la primărie

"În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză) i s-a propus printr-un intermediar ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord", se arată într-un comunicat al DNA.

O primă întâlnire dintre candidat și jurnalist a avut loc pe 24 martie, într-un restaurant din localitatea Luduș.

"Denunțătorul s-a întâlnit cu inculpatul Tănasă Julien, pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicația sa, avantajându-l și favorizându-l pe contracandidat să câștige acele alegeri. Inculpatul i-a dat de înțeles că pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă", se precizează în comunicat.

Pentru a-i face același serviciu, Julien Tănasă i-a cerut candidatului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l că va câștiga alegerile cu ajutorul acțiunilor pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu patru ani. Jurnalistul i-a mai spus denunțătorului că în urmă cu patru ani procedase în aceeași manieră cu candidați la funcțiile de primar din alte trei comune.

"Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înțelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicația electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromițător", mai susțin procurorii.

Pe 11 aprilie, în condițiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunțătorul i-a dat lui Julien Tănasă suma de 2.300 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră