Jumătate dintre români aşteaptă o mărire de salariu în 2017 (studiu EJobs)

01 Mar 2017
Jumătate dintre români aşteaptă o mărire de salariu în 2017 (studiu EJobs)

Jumătate dintre români se aşteaptă la o creştere de salariu în 2017, iar peste o treime vor alt serviciu. Majoritatea sunt încrezători în ceea ce priveşte evoluţia profesională în acest an, pe fondul unui optimism legat de evoluţia pieţei muncii în 2016. Datele apar într-un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă locală de recrutare online.

52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situaţie profesională mai bună şi la venituri mai mari”. Optimismul vine pe fondul evoluţiei pozitive a pieţei muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă, cât şi al salariilor, trend care se va menţine şi în acest an, potrivit rfi.ro.

Aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va creşte în următoarele 12 luni. Un procent semnificativ dintre respondenţi (69%) consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forţă de muncă specializată.

”În ceea ce priveşte uşurinţa cu care ar putea să-şi găsească un job, bărbaţii sunt mai încrezători decât femeile - 52% dintre bărbaţi cred că le va fi uşor să-şi găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenţii şi tinerii sunt cei mai optimişti că-şi vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu uşurinţă”.

Totodată, deşi 23% dintre români declară că sunt mulţumiţi şi chiar foarte mulţumiţi cu actualul loc de muncă, 54% cred că este loc de mai bine, iar 23% nu sunt deloc fericiţi la job.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie - 17 februarie 2017, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.350 angajaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră