Vine iarna şi nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire

29 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Vine iarna şi nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire

Conform situaţiei centralizate de Guvern, în 29 de județe au fost încheiate contracte pentru întreaga rețea de drumuri naționale. Gradul de acoperire, conform contractelor încheiate, este parțial în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, iar 9 județe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii: suspendate/contestate/anulate. Pe sectoarele de drumuri naționale pentru care nu sunt semnate acorduri cadru și nici contracte subsecvente se va acționa cu utilaje proprii ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR S.A.), precum și prin redistribuire de utilaje din viitoarele acorduri cadru care sunt în curs de semnare.

Pentru drumurile județene, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 35 de județe. În Mehedinți și Neamț sunt încheiate contracte cu valabilitate până la sfârșitul acestui an, în Constanța intervenția se asigură în regie proprie, Direcția Județeană de Drumuri fiind faliment. Şi în Argeș, deszăpezirea se realizează în regie proprie, prin utilaje din dotarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Pe raza județelor Călărași și Gorj deszăpezirea se asigură pentru drumurile județene asfaltate/pietruite, cu excepția tronsoanelor cu trafic redus de vehicule. Judeţele Dâmbovița, Giurgiu și Mureș au încheiate parţial contracte, iar  în prezent, se desfășoară procedura de atribuire pentru alte zone, iar în județul Prahova nu sunt încheiate contracte,  procedurile de achiziție fiind în diverse stadii.

La nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor (Unități Administrativ Teritoriale- UAT) activitatea se desfășoară în regie proprie sau pe bază de contract, de operatori economici. Din datele centralizate până la data de 25 noiembrie a.c., 2.134 din cele 3.186 unităţi au asigurată activitatea de deszăpezire. La nivelul a 18 județe și municipiul București activitatea este finalizată, iar în restul de 23 de județe situația diferă de la o localitate la alta, acestea asigurând activitatea de deszăpezire în regie proprie sau prin contracte cu operatori economici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră