Judecătorul Stan Mustață, CONDAMNAT la 10 ani și opt luni de închisoare

24 Apr 2015
Judecătorul Stan Mustață, CONDAMNAT la 10 ani și opt luni de închisoare
Curtea de Apel București a decis condamnarea fostului judecător Stan Mustață la 10 ani și opt luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustață este acuzat pentru mai multe infracțiuni: constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

În același dosar au fost trimise în judecată alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

"În cauză, există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustață Stan, Boraciu Ion și Alexandru Florian au constituit un grup infracțional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară, urmărind obținerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile", mai susțin procurorii DNA. (V.M.) 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră