Judecătoarea Ioana Şipoteanu trimite DNA-ul acasă. Dosarul Olguţei Vasilescu rămâne fără obiect

21 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Judecătoarea Ioana Şipoteanu trimite DNA-ul acasă. Dosarul Olguţei Vasilescu rămâne fără obiect

Tribunalul Bucuresti a constatat, marti 20 septembrie 2016, nelegalitatea rechizitoriului si grave nereguli comise.  Astfel, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca DNA i-a incalcat dreptul la aparare Lieie Olguta Vasilescu. De asemenea, judecatorul de camera preliminara a eliminat din rechizitoriu denuntul si declaratii de martori, pe motiv ca acestea au fost luate nelegal. Tot nelegala este si o interceptare ambientala pe care DNA a folosit-o pentru a incerca sa o execute pe Lia Olguta Vasilescu.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

„Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA si VASILESCU LIA OLGUTA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii PREDA RADU COSMIN si POPESCU ELENA DANIELA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUTA, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul Ju(declaratie) formulat de Pârvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal. Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de 5 zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.09.2016”.
Cand vor raspunde procurorii abuzivi pentru faptele comise?

Pe de alta parte, trebuie spus ca ceea ce s-a intamplat in cazul Liei Olguta Vasilescu nu este singular. Nu este pentru prima data cand o instanta desfiinteaza dosare DNA pentru modul in care acestea au fost facute. S-a intamplat, spre exemplu, si in cazul judecatoarei Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea.

Procurorii pot face contestație la Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor", arată Parchetul.  Este vorba dosarul în care Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, a stat în arest la domiciliu și arestată pentru 24 de ore.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră