Cum a fost interceptată judecătoarea lui Cristi Borcea. Denunţătorul i-a întins o capcană

26 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Cum a fost interceptată judecătoarea lui Cristi Borcea. Denunţătorul i-a întins o capcană

Denunţătorul i-a întins o capcană judecătoarei Geanina Terceanu. El a vorbit cu aceasta despre sumele de bani primite de la fraţii Becali şi a făcut-o să recunoască că a primit 220.000 euro pentru a pronunţa achitarea în Dosarul Transferurilor.El a înregistrat-o pe judecătoare cu ajutorul unui cea, ducând apoi înregistrarea în faţa procurorilor DNA, potrivit RTV. 

CITIŢI ŞI: TOPUL judecătoarelor şpăgare. Au judecat cu buzunarul

În acest dosar au existat însă şi alte înregistrări ambientale, iar în momentul în care fraţii Becali au fost chemaţi să dea declaraţii au fost puşi în faţa faptului împlinit şi au trebuit să recunoască faptul că au mituit-o pe judecătoare.

GEANINA TERCEANU A PACTIZAT PE 220.000 DE EURO MITĂ CU FRAŢII BECALI ŞI CU CRISTI BORCEA

Geanina Terceanu (n.r.-FOTO )este judecătoarea care a pactizat, pe bani grei - bine, din declaraţiile dumneaei înţelegem că ea şi Cristi Borcea s-au plăcut- cu Borcea, Ioan şi Victor Becali în Dosarul Transferurilor. Mai exact, ea este acuzată că a cerut 220.000 de euro mită pentru a da o soluţie de achitare în acest dosar în care erau judecaţi grei din lumea fotbalului. Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluţionare „Dosarul Tansferurilor“, cauza în care Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali fuseseră trimişi în judecată alături de alţi conducători din fotbal pentru înşelaciune şi evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 - 'fapta nu exista'. Înalta Curte de Casatie şi Justitie a decis ca judecatorul Geanina Terceanu sa fie plasata in arest la domiciliu.

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca - pentru a pronunta aceasta solutie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea in mai multe transe suma totala de 220.000 de euro, incepand cu aprilie 2009 si pana in mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte", sustin procurorii.

DOSARUL TRANSFERURILOR: ACHITAŢI, APOI CONDAMNAŢI

La finalul intalnirii, judecatorul a luat plicul cu bani si l-a bagat in geanta, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiti de la Victor Becali. Din aceeasi declaratie reiese ca Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu putin timp inainte de pronuntarea hotararii de achitare a inculpatilor din dosarul transferurilor, precum si doua transe de 25.000 de euro si 20.000 de euro dupa pronuntare. De asemenea, judecatoarea ar mai fi primit, tot inainte de pronuntarea achitarilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea. DNA precizeaza ca, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, iar cei opt oameni din fotbal au fost condamnati la inchisoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră