Judecătoarea Coţofană, exclusă din magistratură. Declaraţia HALUCINANTĂ a magistratului

01 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Judecătoarea Coţofană, exclusă din magistratură. Declaraţia HALUCINANTĂ a magistratului

Judecătoarea era cercetată de CSM pentru că i-a permis soțului, un avocat condamnat pentru corupție, să vină în biroul de la judecătorie, unde îi acorda acces la date confidențiale. Potrivit CSM, baza Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat judecătoarei sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii" şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă", potrivit agerpres.ro. 

Lavinia Nicoleta Coţofană a intrat în atenția presei după ce și-a depus depus candiatura pentru un post scos la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii. Magistratul, care a fost ofițer SRI între anii 2002-2014, nu a reușit să justifice averea impresionantă formată din bijuterii de peste 240 de mii de euro, 12 terenuri agricole şi intravilane, două case, două apartamente, două spaţii comerciale şi două garsoniere.

CITIŢI ŞI: Judecătoarea Coţofană: „Femeile frumoase şi inteligente primesc şi cadouri“. Şi cele urâte ce primesc?

"Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri ”

”Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu. Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-și trec averea pe declarație. Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI. Soțul meu este la a patra căsătorie, a avut partaje, așa că bunurile declarate sunt ale mele. Mă tot atacă lumea că ba cu faptul că am fost ofițer SRI, ba că soțul meu a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru evaziune fiscală. După condamnarea soțului meu mi s-a sugerat să divorțez de formă. Nu vreau, pentru că nu cred în vinovăția soțului meu și de altfel am promovat o cale extraordinară de atac” a spus judecătorul Lavinia Nicoleta Coțofană, într-un interviu acordat unei publicații.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră