Jeremy Clarkson iar face glume proaste pe seama românilor

03 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Jeremy Clarkson iar face glume proaste pe seama românilor

În timpul episodului filmat în Whitby, North Yorks, Anglia, Clarkson controlează prin telefonul mobil dat pe speaker o maşină fără şofer. Stă întins pe maşină, în realitate o veche fosă septică, în timp ce Richard Hammond murmură: “O, Doamne. E un om înăuntru”.

Dar Clarkson, cunoscut în trecut pentru remarcile sale despre ţigani şi asiatici, spune că îi redă demnitatea românului . “Acesta nu e doar un om. Este un român. Dau de lucru noilor veniţi în ţară. Dacă Google înlocuieşte oamenii cu echipamente electronice, asta le oferă un loc de muncă, le dă demnitate”, spune Clarkson.

“Doamnelor şi domnilor, inginerie britanică cu componente româneşti", conchide starul.

Incidentul nu a rămas netaxat de ambasadorul României în Marea Britanie care a anunţat că va înainta o scrisoare de protest Amazon Video, care difuzează noul show al lui Clarkson.

"Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învățat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tușă și revine în forță cu același comportament. Pentru unii experiența nu echivalează cu acumularea de înțelepciune. Dar, dacă putem să înțelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înțelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori și de public.

Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea și combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune", scrie Dan Mihalache pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră