Turiști săltați de jandarmi după ce s-au fotografiat pe trotuarul unei case din Sibiu aparținând lui Iohannis

27 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Turiști săltați de jandarmi după ce s-au fotografiat pe trotuarul unei case din Sibiu aparținând lui Iohannis

Doi turiști, un polițist din Republica Moldova și o femeie, au fost duși la sediul Poliției Sibiu, după ce s-au oprit în fața casei președintelui Klaus Iohannis pentru a-și face poze de pe trotuar. Cei doi turiști au părăsit sediul Poliției Sibiu după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol.

"La sediul Poliției Municipiului Sibiu, cele două persoane, o femeie și un bărbat, au fost aduse aseară, în jurul orelor 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece", a precizat comisar Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Jandarmeria Sibiu susține că nu este ilegal să faci fotografii casei președintelui Iohannis, de pe domeniul public. Totuși, dacă cei de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) — care asigură protecția imobilului solicită jandarmilor să facă verificări, aceștia sunt obligați să ia măsuri, SPP solicitând jandarmilor să-i verifice pe cei doi turiști care fotografiau imobilul.

"Aau susținut că nu doreau să facă poze casei președintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. A fost o neînțelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecție suplimentară", a explicat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu. Potrivit acestuia, nu este prima dată când jandarmii verifică persoane care, din diverse motive, staționează prea mult în fața casei președintelui Klaus Iohannis și chiar a fost aplicată o amendă unui tânăr care nu a fost cooperant cu forțele de ordine.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră