FURTUL ANULUI LA IAŞI. JAF ca în filmele de la Hollywood. Cum au furat hoţii, cu o frânghie, 80 de laptop-uri, dar şi 60 de smartphone-uri

07 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
FURTUL ANULUI LA IAŞI. JAF ca în filmele de la Hollywood. Cum au furat hoţii, cu o frânghie, 80 de laptop-uri, dar şi 60 de smartphone-uri

Jaful a fost foarte bine pus la cale. Hoţii au intrat în complex, fără să fie simţiţi de senzori. Au urcat apoi pe scara de incendiu până pe acoperiş, unde au tăiat o coală de aluminiu din plafon şi au coborât pe o frânghie până în interiorul magazinului.  Hoţii au ales cele mai scumpe produse, le-au legat de sfoară şi le-au urcat apoi pe acoperiş, de unde le-au cărat până la maşină.

Aproximativ 80 de laptop-uri, dar şi 60 de smartphone-uri au fost furate din magazin, potrivit RTV. Anchetatorii au acum două variante. Fie este vorba de foşti angajaţi ai magazinului care au ştiut cum să intre în complex şi să ocolească camerele de supraveghere, pentru că acestea nu au surprins decât două siluete în întuneric, fie este vorba de actualii angajaţi ai magazinului care au dat pontul unor hoţi. De asemenea, sunt vizaţi de anchetatori şi agenţii de pază. Prejudiciul se ridică la aproape o jumătate de milion de lei.

„A fost organizată o acţiune cum ai parte să vezi doar în filmele de la Hollywood. Totul s-a făcut într-o ordine exemplară. Făptaşii s-au furişat prin spatele clădirii şi s-au folosit de scara de incendiu pentru a ajunge în zona unde este amplasat magazinul Altex. Este clar faptul că hoţii s-au documentat foarte bine până s-au decis să dea lovitura. Nu au folosit intrarea din spate a magazinului, folosită pentru aprovizionare, unde sunt amplasaţi senzori care ar fi declanşat imediat alarma. Cum spuneam: au urcat pe acoperiş, au tăiat o foaie de aluminiu din perete şi au coborât, cu ajutorul unei frânghii, de la o înălţime de circa 10 metri, direct în interiorul magazinului. Ajunşi acolo, s-au dus glonţ doar spre produsele cele mai scumpe, depozitate la raionul IT şi Comunicaţii. Nu s-au încurcat cu «hârburi». Zeci de laptopuri de firmă şi tot atâtea telefoane de ultimă generaţie. Cele mai noi produse de pe piaţă. Spre exemplu, la telefoane s-au atins doar de smartphone-uri, respectiv cele marca Samsung. Au legat produsele de acea frânghie, folosită să coboare în magazin, şi le-au ridicat până la acea breşă făcută în perete. După ce au terminat de încărcat toate aceste produse, s-au urcat pe frânghie şi duşi au fost. S-au găsit pe câmpul din apropierea magazinului câteva laptopuri pe care, cel mai probabil, le-au lăsat în urmă în timp ce se grăbeau spre maşină. Poate nu au mai avut loc şi pentru acestea în portbagaj...”, a spus unul dintre anchetatori potrivit  ziaruldeiasi.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră