Unul dintre cei mai bogaţi sindicalişti reţinut de poliţie. În ce dosar este cercetat Iulian Surugiu

24 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
 Unul dintre cei mai bogaţi sindicalişti reţinut de poliţie. În ce dosar este cercetat Iulian Surugiu

 

După mai bine de 9 ore  de audieri în care a dat explicaţii anchetatorilor, Iulian Surugiu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală. Anchetatorii susţin că acesta controlează din umbră mai multe societăţi: o firmă de construcţii, dar şi o firmă care se ocupă cu reciclarea materialelor feroase. Totodată s-au făcut şi percheziţii, joi, la domiciliul său, dar şi la sediul uneia dintre firmele sale, iar poliţiştii au ridicat mai multe documente care cel mai probabil vor fi folosite ca probe în dosar.

Iulian Surugiu a declarat, atât la sosirea la audieri cât şi la ieşirea de la acestea, că este nevinovat, că şi-a dat demisia, dar şi că a fost persecutat de un individ care l-a ameninţat cu moartea.

Potrivit Digi 24, Iulian Surugiu este unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din România. Atât de bogat încât şi-a permis să acorde mai multe împrumuturi, unele exorbintante. Cum ar fi cel de 600.000 de euro - redus anul trecut la 155.000 de euro - dat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL.

Un alt împrumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de liderul sindical chiar organizației pe care o reprezintă. Iulian Surugiu are trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro și conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi peste 2 milioane de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră